IBK
Masochistic Performances on Intersectional Identities | Lecture performance by Ashley Bailey
Date | 03.06.2015, 19.00 h
Venue | Universität Wien, Institut für Kunstgeschichte (Department of Art History), Universitätscampus AKH Hof 9, A-1090 Wien (Entrance to Hof 9: Garnisongasse corner of Beethovengasse, Seminar Room 1 - Entrance door: 9.2)

Lecture organized by Noit Banai, Institut für Kunstgeschichte, Universität Wien, Marina Grzinic and Julischka Stengele, Post Conceptual Art Study Program.

"Textiles: Open Letter" und "Textile Theorien der Moderne. Alois Riegl in der Kunstkritik"
Date | 03.06.2015, 19.00 h
Venue | Akademie der bildenden Künste Wien, Atelierhaus, Lehargasse 8, 1060 Wien, 1. OG Atelier Nord

Buchpräsentation anläßlich der Ausstellungseröffnung von Katrin Mayer, European Kunsthalle zu Gast bei Chambre d´amis.

IKA
Lecture Marie-Françoise Plissart
Date | 08.06.2015, 7.00 p.m.
Venue | Academy of Fine Arts Vienna, Main Buliding, Schillerplatz 3, 1010 Vienna, IKA Lecture hall, R211a

Lecture by Marie-Françoise Plissart, photographer and filmmaker (Belgium) within the Frame of Into the city, into the Territory, IKA Lecture Series Summer Term 2015, curated by Lisa Schmidt-Colinet, Platform Geography, Cities, Landscapes.
(Lecture in French language and will be translated in German)

The lecture series will focus on the question of representation and description of landscape, territory and the city. At what point does the description through drawings and other media become a project on its own?

IKW
Transgender Studies: Histories and Futures of the Field
Date | 09.06.2015, 18.00 h
Venue | Akademie der bildenden Künste Wien, Hauptgebäude, Schillerplatz 3, 1010 Wien, M13a

Vortrag von Susan Stryker. Eine Kooperation von: Gender Talk / Referat Genderforschung Universität Wien, Insitut für Kunst- und Kulturwissenschaften / Netzwerk für Frauenförderung (Akademie der bildenden Künste Wien).

IKA
Big!Bad?Modern: Four Megabuildings in Vienna
Buchpräsentation | 15.06.2015, 19.00 h
Venue | Akademie der bildenden Künste Wien, Hauptgebäude, Schillerplatz 3, 1010 Wien, 211a