Die Akademie erhält ein neues visuelles Erscheinungsbild. Dazu wird auch unsere Website technisch überarbeitet, weiterentwickelt und schrittweise angepasst. Wir bedanken uns für die Geduld unserer Besucher_innen. Weitere Infos zum Corporate Design finden Sie auf der Microsite.

Zur Microsite

Architectural History as the Potentiality of Materials
Prof. Andrew Benjamin, University of Technology, Sydney
Dienstag, 08.11.2005, 19.00 h
M 13, Akademie der bildenden Künste Wien, Schillerplatz 3, 1010 Wien

Veranstalter:
Institut für Kunst und Architektur in Kooperation mit dem Institut für Kunst und Kulturwissenschaften

This lecture begins a process by which it will become possible to argue that once history is written for designers there should be a shift in emphasis from the history of the plan to material possibility.
The lecture explores the writings of Emil Kaufmann, Colin Rowe and Kenneth Frampton.

Andrew Benjamin is Professor of Critical Theory in Design and Architecture, Associate Dean, Research, Faculty of Design, Architecture and Building University of Technology, Sydney