Zu den Ausstellungen

9.10.2021
30.1.2022

Datum | 03.05.2007, 12.00 h
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Schillerplatz 3, 1010 Wien, Raum M 13a

im Rahmen der Lehrveranstaltung Präsentation und Öffentlichkeitsarbeit | Ingeburg Wurzer

the lecture will be held in English

Die documenta 12 magazines stellen ein weltweites Zeitschriftennetzwerk dar, in dem sich RedakteurInnen, AutorInnen und TheoretikerInnen in zahlreichen Beiträgen mit reichen zentralen Fragen der documenta 12 beschäftigen. Soeben erschien das erste Magazin unter dem Thema Modernity mit der Leitfrage "Ist die Mode Moderne unsere Antike?".

Cosmin Costinas (b. 1982, Satu Mare, Romania) is an author and freelance curator based in Vienna. Currently he is editor of documenta 12 magazines (Vienna/Kassel), contributing editor of the magazines Idea Arts + Society (Cluj) and Version (Paris/Cluj) as well as advisory board member of PATTERNS, ERSTE Foundation (Vienna). His curatorial projects include "Textground" (2004), "Secularity after Complicity" (2005), "After the Happy Nineties" (2005), "Tales from the Other Side" (2005). He contributes to magazines and exhibition catalogues across Europe and South-East Asia and has lectured in institutions and universities in Europe and China.