Zu den Ausstellungen

IKR
Das Institut für Konservierung-Restaurierung feiert Jubiläum: 80+1 Jahre
Datum | 20.03.2015, 10.00 h

Anlässlich des 80 + 1 jährigen Instituts-Jubiläums veranstaltet das IKR ein Symposium mit den Diplomvorträgen aus dem Wintersemester 2014/15 & anschließendem Buffet.

IBK IKW
A presentation by Xiaoyan Men
Datum | 18.03.2015, 18.00 h
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Schillerplatz 3, 1010 Wien, DG 12

Under the title "Fantastic Wednesday" on Wednesdays of the once-monthly seminar weeks, the PhD in Practice opens its doors to the Academy, friends, and other interested people. Program participants (individually or collaboratively) present their work in progress and experiment with different formats of presentation. Come and join!

IBK IKL
Women in Migration: »Misplaced Women?« and »The Lexicon of T. Ostojić«
Datum | 11.03.2015, 18.00 h
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Lehárgasse 8, 1060 Wien, 1. OG Atelier Süd

Artist Talk by Tanja Ostojić moderated by Dr. Aneta Stojnić, theoretician, artist and curator from Belgrade, currently a postdoc-scholar at the IBK, studio for Conceptuel Art.

Organisiert von Noit Banai, Institut für Kunstgeschichte, Universität Wien, Marina Grzinic, Fachbereich Konzetuelle Kunst (IBK) und Elke Krasny, Fachbereich Kunst und Bildung (IKL).

INTK
Progress of work on the corpus of medieval texts from SR022.A – a church site in northern Sudan
Datum | 05.03.2015, 16.00 h
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Schillerplatz 3, 1010 Wien, Sitzungssaal

Vortrag von Alexandros Tsakos, University of Bergen, Norway.

Wiener Vorlesung: Kunst und Bildung
Datum | 04.03.2015, 19.00 h
Ort | Wiener Rathaus, Wappensaal, Lichtenfelsgasse 2, Feststiege II, 1010 Wien

Der Bürgermeister der Bundeshauptstadt Wien, Dr. Michael Häupl, und der amtsführende Stadtrat für Kultur und Wissenschaft, Dr. Andreas Mailath-Pokorny, laden ein zu einer Wiener Vorlesung: Kunst und Bildung. Eine Veranstaltung in Kooperation mit der Akademie der bildenden Künste Wien.

Begrüßung | Eva Blimlinger

Antrittsvorlesung der Professur "Kunst und Bildung" an der Akademie der bildenden Künste Wien | Elke Krasny

Anschließend Podiumsgespräch mit Eva Blimlinger und Elke Krasny
Moderation | Hubert Christian Ehalt