IBK
Artist Talk by Ruth Novaczek (London)
Datum | 13.12.2017
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Atelierhaus, Lehargasse 8, 1060 Wien, 1. OG Atelier Nord

As part of the Academy of Fine Arts Vienna's Ringvorlesung IBK (lecture series, Institute for Fine Arts) in winter semester 2017/18. The artist talk will be held in English and is organized by Eduard Freudmann. It is open to all Academy students and the general public.

IKW
Hiding Behind Layers of Irony too Complex to Unmask
Datum | 12.12.2017, 18.00 h
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Hauptgebäude, Augasse 2–6, 1090 Wien, H 4.37

Gastvortrag von Ana Teixeira Pinto, unterrichtet an der Universität der Künste Berlin, forscht an der Leuphana University, Lüneburg. Moderation: Sabeth Buchmann und Christian Höller

IBK
Nestor Janković | A History of Mathematical Scandals
Datum | 12.12.2017, 17.30 h

Talk within the framework of Chambre d´amis | Raum für aktuelle Kunst organized by the Studio for Video and Videoinstallation.

IBK IKW
Christina Sharpe hosted by Belinda Kazeem-Kamiński
Datum | 07.12.2017, 18.30 h
Ort | Akademie der bildenden Künste Wien, Atelierhaus, Lehargasse 8, 1060 Wien, 1. OG Atelier Süd

Within the lecture series on anti-racist, BPOC and migrant practices, actions and activism within the field of art organized by the Working Committee on Equal Treatment, Akademie geht an die Schule, the Institute of Art Theory and Cultural Studies and Institute of Fine Arts. The following group of people is responsible for the first two events: Anna Janowiak, Simone Bader, Petja Dimitrova, Moira Hille, Guenay Oezayli, Abiona Esther Ojo, Ruth Sonderegger.

IKW
Gastvortrag Jace Clayton
Datum | 06.12.2017, 18.00 h

Einführung und Moderation | Axel Stockburger
Eine Veranstaltung von Diedrich Diederichsen, Theorie, Praxis und Vermittlung von Gegenwartskunst.
Vortrag in Englisch