The academy is getting a new visual identity. In addition, our website will be technically revised, further developed and adapted step by step. We thank our visitors for their patience. You can find more information to the corporate design on the microsite.

To the microsite

Arnulf Rainer feiert seinen 90. Geburtstag

Die Akademie gratuliert dem Künstler und ehemaligen oHSProf. für Malerei (1981–1995).

Plakatwettbewerb Rundgang 2020

Nils Frederik Neuböck, Studierender am Institut für Kunst und Architektur, konnte den Plakatwettbewerb für den Rundgang 2020 für sich entscheiden.

Many More Rooms of One's Not Own!

Die Publikation Many More Rooms of One's Not Own! ist im Rahmen des Gender/Queer-Lehrauftrags von Tyna Fritschy und Laura Nitsch an der Akademie der bildenden Künste Wien in Kooperation mit der ZHDK Zürich, entstanden