To the exhibitions

Thicket of Times
9.10.2021
30.1.2022

CONGRATULATIONS: MARION THUSWALD AND BELINDA KAZEEM-KAMIŃSKI AWARDED FOR THEIR DISSERTATIONS

The Award for Scientific Works 2020/21 is awarded to Marion Thuswald for her dissertation (IKL). The Honorary Award goes to Belinda Kazeem-Kamiński, also for her dissertation (PhD in Practice). Congratulations!

Das Edith 2022
Date | 25.01.2017 - 31.01.2022

Since 2017, students of the graphic and printmaking department at the Academy of Fine Arts Vienna have been been realizing DAS EDITH, now for the 5th time - a project for contemporary printmaking under the direction of Professor Christian Schwarzwald. 37 students take part in this year's edition.

INTK
Katja Sterflinger zur neuen Vorsitzenden des österreichischen Denkmalbeirats bestellt

Kunst- und Kulturstaatssekretärin Andrea Mayer bestellte über Vorschlag des Präsidenten des Bundesdenkmalamtes, Dr. Christoph Bazil, Univ. Prof.in Dr.in Katja Sterflinger, Leiterin des Instituts für Naturwissenschaften und Technologie in der Kunst, zur Vorsitzenden des Denkmalbeirats.

Die Akademie trauert um ihren Studenten William Lowther

Heute haben wir erfahren, dass unser Mitstudent, William Lowther, nicht zu uns zurückkehren wird.

Die Akademie trauert um Friedrich Kurrent (1931-2022)

Am Montag ist Friedrich Kurrent im Alter von 90 Jahren gestorben. Kurrent galt als Wiederentdecker der Architektur der Moderne und hat im Laufe seiner Karriere zahlreiche Sakralbauten entworfen.